Sarcina si uleiurile esentiale

Incep prin a spune ca sunt mai multe scoli/ pareri in privinta folosirii uleiurilor esentiale in sarcina si te indemn sa citesti si sa iei o decizie asumata pentru tine.

Pregatirea pentru sarcina

Faceți curățenie atat în trupul vostru, cât și în sufletul vostru. Dacă e cazul, schimbați de pe acum stilul de viață și pe cel alimentar. Luati suplimente naturale: LLV, Terrazyme, Bone nutrient

Sarcina, informatii generale:

  • În ceea ce privește uleiurile esențiale, întotdeauna începem cu o cantitate mai mică
  • uleiuri de evitat în general în sarcină: scorțișoară, rozmarin, cuișoare, SALVIE, fenicul
  • Personal, nu recomand uleiuri intern, mai ales în primul trimestru și doar în cazuri de urgență (sunt mai multe școli aici)
  • Cel mai mult mergem pe inhalarea uleiurilor (din palme căuș) sau direct din sticlă; masaj pe tălpi, tâmple, ceafă, coloană sau în diffuser; băi calde (nu fierbinți) sau băi la picioare. 
  • Se menține o relație de comunicare strânsă cu medicul și consultantul personal.

Experienta personala– am avut multe reusite cu uleiurile esentiale in sarcina, de la banalele raceli, greata, dureri de cap, dureri de spate, pana la constipatii, hemoroizi, picioare umflate, streptococ B. Va povestesc mai jos cateva dintre acestea:

🌺ultimul trimestru de #sarcina👶. Cu 2 saptamani inainte sa nasc mi-a venit rezultatul unei analize: prezent #streptococ_b in secretiile din col. Am zis sa dau si de data asta o sansa uleiurilor, asa ca timp de 10 zile am luat intern #copaiba#tamaie, #oregano , #melaleuca, #ienupar, #lavanda in capsule diluate in ulei vegetal si seara probiotic. Exact cu o zi inainte sa nasc mi-au sosit rezultatele analizelor si da, a functionat! Am scapat de el!!!!!

🌺 ceva despre care se discuta mai putin dar eu indraznesc sa povestesc, poate va fi de folos si altcuiva aceasta informatie: #hemoroizii😏nu am stiut ca exista asa ceva si ca pot fi atat de durerosi..am avut si in prima sarcina, dar o nimic toata fata de weekendul trecut… o durere foarte mare dar de care am scapat in 2, 3 zile, aplicand constant #helicrysium, #cypress, #geranium, #copaiba, #tamaie, #lavanda, #correctx sincer…mi-am mutat toata trusa in baie 😃 facem bai calde la sezut cu bicarbonat si uleiuri si sotul mi-a mai dat o idee: sa pun local capsule vegetale cu ulei – in loc de supozitor, pentru ca nu aveam ulei de cocos sa le fac… si usor usor au aparut imbunatatiri 🙂 in plus, am luat #terrazyme

🌺 #travaliu : Din fericire, am avut un travaliu f scurt, de vreo 3 ore. Prima ora nu stiam ce mi se intampla, simteam doar o durere de spate care nu a trecut cu #lavanda si #aromatouch asa ca am rugat pe sotul meu sa imi faca masaj pe spate cu #neroli si #clarysage care au rolul de incuraja, sustine contractiile si a ma ajuta sa respir. Ajutata de aceste uleiuri, am reusit sa „depistez” contractiile (cum spuneam, inainte simteam o durere constanta, suportabila). Am pornit cronometrul si am realizat ca aveam contractiile la 2 minute … Ceea ce m-a determinat sa plec la spital si pe drum s-au rupt si membranele. Dumnezeu a lucrat, ca am ajuns la limita la spital, nascand la 5 minute de la sosirea in spital.

🌺 #alaptare : desi am mai alaptat un copil, startul de data aceasta a fost mai greu, intr-o noapte trezindu-ma ca bebe cere laptic si eu nu aveam suficient iar el se frustra, plangand f tare. L-am dat sotului sa il tina un pic cat scot eu in biberon putin lapte cat sa ii dau un pic sa ii calmez foamea (era 2 noaptea si asta mi-a venit in minte… ) M-am panicat insa f tare cand am vazut ca nu am putut scoate nici 5 ml..Va spun sincer…daca as fi avut in casa lapte praf in acea seara, as fi dat… Atunci mi-am amintit de #fenicul ca stimuleaza lactatia (bine e sa ai lectiile facute si ce trebuie in casa). Va spun, cum am aplicat, cum am reusit sa scot 10 ml cat sa domolesc un pic foamea lui bebe si sa pot continua sa il alaptez. Intre timp am reglat lactatia si l-am alaptat f bine timp de 2 ani 👶

💝Incercati, se poate! Eu le folosesc de aproape 3 ani in familia mea si niciodata nu m-au lasat…desi am avut momente cand parea ca nu functioneaza, nu m-am lasat, am contiunuat sa le folosesc in diferite moduri si combinarii si rezultatele apareau negresit.

*** sugestiile de mai sus nu inlocuiesc vizita la medic si recomandarile acestuia